Novi protesti boraca u srijedu

Parlament Federacije Bosne i HercegovineBoračka udruženja u bosanskohercegovačkom entitetu FBiH su potvrdila da će u srijedu, 11. novembra 2009. godine u 12:01 sati borci održati mirne proteste ispred zgrade Federalne vlade u Sarajevu.

Tom prilikom će biti predati zahtjevi za čije rješavanje, ukoliko ih Vlada ne bude odmah htjela rješava, će biti dat rok od dvije sedmice, a ukoliko rješenja ne bude ni nakon toga, najavljene su blokade saobraćajnica u FBiH kao i blokade graničnih prelaza, te zgrada Vlade i Parlamenta.

Jedan od zahtjeva koji se postavlja Vladi je isplata oktobarskih penzija, penzionerima vojnim osiguranicima i penzionerima ostalih boračkih populacija i to u roku od 24 sata, te buduće redovno isplaćivanje kada i ostalim penzionerima u Federaciji BiH.

Drugi zahtjev se odnosi na objedinjavanje svih uredbi koje definišu problematiku penzionisanja ove kategorije u jedan zakon.

Treći zahtjev se odnosi na deblokadu procesa otkupa stanova, dodjele zamjenskih stanova i omogućavanje onima koji su dobili rješenja da počnu koristiti dodijeljene stanove.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *