Novi sadržaji na olimpijskim planinama tokom ljeta

Završetkom zimske sezone nisu završene i aktivnosti Preduzeća ZOI ‘84, koje na olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici radi intenzivno na obogaćivanju postojećih ljetnih sadržaja.

Paraglajding na Bjelašnici
Paraglajding na Bjelašnici

Sarajevske planine Igman i Bjelašnica će biti obogaćane ljetnim sadržajima pa se u tu svrhu sređuju šetnice, staze za bicikliste i rolere na Velikom polju.

Od streljaštva do fudbalskog turnira

Radi se na strelištu, gdje će posjetioci moći da se okušaju u gađanju uz pomoć luka i strijele. U pripremi su i mini parkovi za najmlađe a ove godine će sve biti spremno i za skijanje na travi.

U saradnji sa planinarskim i paraglajding udruženjima posjetioci će moći uživati i u ovim vrstama sporta. Za organizirane grupe posjetilaca tokom ljeta će biti spremna i vožnja žičarom.

U pripremi je organizacija Festivala ekologije, ljekobilja i zdrave hrane koji će biti održan na Bjelašnici.

Za ovo ljeto je na stadionu u Babinom dolu priređen regionalni fudbalski turnir, koji će biti održan od 14. do 17. juna 2012. godine, a igraće klubovi iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Najuspješnija zimska sezona u 4 godine

Malo polje, Igman
Malo polje, Igman

SKI-centar Bjelašnica-Igman je u protekloj sezoni zabilježio daleko veću posjećenost nego ranije, obzirom da ove godine nije bilo problema s nedostatkom snijega.

Od samog otvaranja, u decembru 2011. godine pa do okončanja sezone, niti jedan dan nije bio prekinut rad SKI-centra, što je ranije, zbog nedostatka snijega, bila veoma česta pojava. I cijene usluga su bile povoljnije, pa je u okviru sezonske ski karte bilo uključeno i noćno skijanje i cijena parkinga.

Urađeno je mnogo po pitanju poboljšanja postojećih sadržaja – zatravljene su i proširene staze, asfaltirani prilazni putevi u Babin do, izvršen je remont vertikalnog transporta i mašina za uređenje staza, poboljšani sadržaji za djecu uz nabavku dodatnih šest baby liftova, izgrađen park za djecu u Babinom dolu – Snježni grad, zamijenjen ski lift heliodrom, instalirana info tabla na polaznoj stanici trosjedne žičare na Bjelašnici.

Sve navedeno je dovelo do daleko veće posjećenosti, poboljšane kvalitete skijanja i boravka na sarajevskim olimpijskim planinama.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *