Novi tarifni sistem Toplana

Toplane, SarajevoObrasci koje su svi građani, korisnici usluga Komunalnog preduzeća Toplane, dobili uz posljednji račun za grijanje promotivnog su karaktera, kako bi se svi upoznali sa mogućnošću drugačijeg modela naplate od ovog kojeg sad imamo.

“Tri mjeseca smo razmišljali na koji način ljudima prezentovati model naplate grijanja po utrošku. Ipak, i pored naznaka da je riječ o promotivnom materijalu, te nacrta stana i naznačenih cijena po čemu bi se manji iznosi plaćali ljeti, a veći zimi, veliki broj građana čak nam je došao i u direkciju sa namjerom da plate nazna čene iznose.”, objasnio je direktor Toplana Suad Zeljković.

Prema njegovim riječima, Vlada Kantona treba usvojiti novi tarifni sistem, o čemu bi se potom brinula agencija za formiranje cijena komunalnih usluga, čije je osnivanje također najavljeno u ovoj godini.

“Postoji mogućnost da se od jeseni počne naplaćivati utrošak grijanja po kvadratnom metru stambenog prostora, ali i o tome je sada rano govoriti”, istakao je Zeljković.

Dodao je i kako se nivo naplate, bar kad je u pitanju ovo preduzeće, nije znatno poboljšao, uprkos pojedinačnim zapljenama stvari i opomenama koje stižu na adresu dužnika.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *