Novi vaterpolo turnir na Otoci

vaterpoloOvog vikenda se, u organizaciji vaterpolo kluba Bosna, nastavljaju aktivnosti na organizaciji vaterpolo utakmica u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Gosti “studenata” ovog su vikenda ekipe VK “Pallace2 i VK “Stikovica” iz Dubrovnika te ekipa VK Osijek, član Hrvatske 1B vatrepolo lige.

Nakon godišnjeg remonta bazena i nedavno doržanog turnira “Sarajevo Champion Chellenge”, vaterpolisti Bosne nastavljaju sa redovnim aktivnostima. Do organizacije državnog saveza, i početka bosanskohercegovačke lige, “studenti” rade na organizaciji prijateljskih turnira i utakmica, a sve u cilju popularizacije vaterpolo sporta u našem gradu i državi.

“Naša želja je što više približiti ovaj sport mladima i maksimalno se posvetiti njihovoj edukaciji i trenažnom procesu u vaterpolo sportu ali prije svega uticati na njih pedagoški. zahvaljujući ovom atraktivnom sportu želimo ih skloniti sa ulica i zajedno s njima izgraditi zdrav i kolektivni sportski duh. Obzirom na ukupna dešavanja u društvu te opipljiv porast kriminala i loših događanja smatramo da možemo uz ostale sportove naravno biti nosioci pozitivne energije koja nam je danas potrebna više nego ikad.”, kažu u VK Bosna.

Treba napomenuti kako je turnir prijateljskog karaktera i da rezultat nije u prvom planu, mada iz Bosne poručuju da će svakako pružiti snažan otpor ekipama iz Hrvatske i pokazati da vaterpolo uprkos velikim sumnjama ima budućnost u gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *