Novosađani u Sarajevu

Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz, 10. februara gostuje na festivalu “Sarajevska zima”, gde će u Narodnom pozorištu Sarajevo izvesti predstavu “Čovekova tragedija” Imrea Madača

Ujvideki sinhaz
Ujvideki sinhaz

Predstava „Čovekova tragedija“, koju je po tekstu Imrea Madača režirao Kokan Mladenović, u produkciji Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz gostuje na 27. Internacionalnom festivalu Sarajevska zima koji se od 7. do 28. februara održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Predstava se igra 10. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Uvrstivši se u program ovogodišnje Sarajevske zime, Novosadsko/Ujvideki sinhaz nalazi se u društvu dubrovačkog Kazališta “Marin Držić“, Turskog teatra Skoplje, ljubljanskog Narodnog pozorišta, Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja, Gradskog teatra iz Ohrida, tuzlanskog Narodnog pozorišta, sarajevskog Kamernog teatra 55… Gost domaćin ovogodišnjeg festivala je Republika Mađarska kao predsedavajući EU.

Ovo će biti prvo gostovanje Novosadskog pozorišta u Sarajevu nakon 25 godina pauze. Pozorište je poslednji put tamo bilo na festivalu MESS. Čovekova tragedija jedna je od najgledanijih predstava ovog novosadskog pozorišta. “Igrali smo je proteklog leta u Smederevu – na Festivalu Tvrđava teatar, tada je naša Emina Elor dobila glavnu glumačku nagradu za ulogu Lucifera. Za istu ulogu nagrađena je i na festivalu u Kišvardi ali i Patakijevim prstenom. U predstavi igra skoro čitav ansambl. Originalna muzika autorsko je delo Marka Grubića iz sastava Vroom”, navodi se u saopštenju

„Sarajevska zima“ ove godine održava se pod sloganom „Art of love“ i u znaku je velikih svetskih jubileja kompozitora Franza Liszta, Gustava Mahlera te pisaca Ive Andrića, Česlava Miloša, Tina Ujevića i Omara Hajama. Pozorišni program samo je jedan od sadržaja koje nudi ovaj multidisciplinarni festival. Posetioci festivala mogu da prate i muzičku, filmsku i video art ponudu kao i domete iz vizuelne umetnosti, projekte koji prezentuju kulturno nasleđe, panel diskusije, literarne i muzičko – poetske večeri, te dečji program na temu “Art of love”.

e-novine

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *