Novosti s Bentbaše: Međunarodni skokovi i sanacija mosta

Most iznad brane na Bentbaši je oštećen i u lošem stanju, pa su usljed realne opasnosti za prolaznike na mostu postavljene trake i table upozorenja.

Izgradnja platforme za skokove na Bentbaši, Sarajevo

U subotu, 18. augusta 2018. godine će biti održana sportsko-turistička manifestacija MEĐUNARODNI SKOKOVI U VODU SARAJEVO BENTBAŠA 2018. Od organizatora Dine Bajrića saznajemo da su počeli radovi na platformi s koje će učesnici skakati. Visina skakaonice je 18,5 metara. Na četvrte po redu Međunarodne skokove u vodu Sarajevo Bentbaša pozvani su dobro poznati takmičari koji se takmiče na svim skakaonama širom regije.

Most prema Babića bašti, Bentbaša, Sarajevo

Most iznad brane na Bentbaši je oštećen i u lošem stanju, pa su usljed realne opasnosti za prolaznike na mostu postavljene trake i table upozorenja. Nakon što je Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo dao saglasnost za sanaciju ograde na mostu odlučeno je da se sanira ograda. Predviđeno je da se na mostu uradi kompletna zamjena rukohvata, ugrade nedostajući elementi ograde, ugradi drvena građa, očiste postojeći elementi koji će biti zadržani, te zaštite i ofarbaju postojeći i novi dijelovi ograde. Predviđa se da bi radovi mogli biti okončani do kraja augusta 2018. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *