Obavijest ugostiteljima u Starom Gradu

Povodom Obavijesti upućene ugostiteljima na području Starog Grada i pozivanja na Odluku o rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Stari Grad Sarajevo, Općina Stari grad je uputila saopćenje.

Baščaršijsko ugostiteljstvo

Na osmoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, održanoj 25. juna 2013. godine, vijećnici Gradimir Gojer (Klub Stranke za BiH) i Suljo Agić (Klub SDA), pokrenuli su inicijative da se, u povodu predstojećeg mjeseca ramazana, ugostitelji na području Starog Grada podsjete na Odluku o rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Stari Grad Sarajevo, koju je Općinsko vijeće Stari Grad donijelo 2007. godine.

Suljo Agić: ‘Podnosim inicijativu, u ime Kluba SDA, da nadležna inspekcija uputi pismo svim vlasnicima ugostiteljskih objekata u neposrednoj blizini vjerskih objekata, da se bar u vrijeme ramazana suzdrže i ne toče alkoholna pića.’

Gradimir Gojer: ‘Predlažem i pokrećem inicijativu da se razmotri mogućnost da se zaštite islamske svetinje na Baščaršiji, odnosno u Starom Gradu.’

Provodeći odluke zakonodavne vlasti u Općini Stari Grad, odnosno Općinskog vijeća, te inicijative pomenutih vijećnika, Služba za privredu Općine Stari Grad, uputila je 08. jula 2013. godine ugostiteljima u Starom Gradu Obavijest u kojoj ih podsjeća da je Odlukom o rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Stari Grad Sarajevo (Sl.novine Kantona Sarajevo br.02/07), u članu 10. regulisano da nije dozvoljeno točenje i prodaja alkohola u neposrednoj blizini (do 5 metara) obrazovnih institucija, vjerskih objekata, harema i dvorišta istih.

Zatraženo je da, u skladu sa navedenim, ugostitelji postupe prema navedenoj odluci, te su zamoljeni da, čak i ako nisu u zoni zabrane (5 metara), točenje i prodaju alkohola u toku mjeseca ramazana, ako je moguće izbjegnu.

Napominjemo, Odluku o rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Stari Grad Sarajevo donijelo je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo 2007. godine i ona je objavljena u Službenim novinama Kantona Sarajevo (18. januar, 2007. godine, Broj 2).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *