Objavljen program 6. Sarajevo Talent Campusa

Sarajevo Talent Campus, program Sarajevo Film Festivala namijenjen mladim filmskim profesionalcima, koji je nastao u saradnji sa Berlinale Talent Campusom i Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu, objavio je sedmodnevni program predavanja, radionica, panel diskusija i pitching sesija, namijenjenih mladim filmskim profesionalcima.

Sarajevo Talent Campus
Sarajevo Talent Campus

Ovogodišnji, šesti po redu Sarajevo Talent Campus bit će domaćin velikom broju eminentnih stručnjaka iz filmske umjetnosti, među kojima su: Aida Begić, Peter Belsito, Nancy Bishop, Philippe Bober, Remi Bonhomme, Gabriele Brunnenmeyer, Zeynel Dogan, Licia Eminenti, Orhan Eskikoy, Cristina Flutur, Lucile Hadžihalilović, Olivia Hetreed, Ilian Metev, Sydney Levine, Kate Leys, Leon Lučev, Katriel Schory, Eyal Sivan, Todd Solondz, Cosmina Stratan i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina, 6. Sarajevo Talent Campus će biti održan u vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, i to u periodu od 7. do 14. jula. Programu Campusa će prisustvovati 69 odabranih učesnika iz 13 zemalja Jugoistočne Evrope, zajedno sa 10 mladih njemačkih producenata, čiji dolazak je rezultat saradnje sa Fondacijom Robert Bosch. Dolaskom njemačkih producenata uspostavlja se osnova za buduće evropske filmske koprodukcije.

Od ove godine učešće u Campusu je omogućeno kandidatima iz četiri zemlje šire regije: Armenije, Azerbejdžana, Gruzije i Moldavije, pored zemalja Jugoistočne Evrope, koji će svojim prisustvom obogatiti Campus raznolikošću u pristupu filmskoj umjetnosti.

Takođe, ove godine, Sarajevo Talent Campus uvodi program za filmske kritičare pored već postojećih programa za glumce, producente, režisere i scenariste, kako bi se vremenom formirala kritična grupa koja će svojim radom pratiti i unaprijediti rad mladih filmskih umjetnika.

Cilj 6. Sarajevo Talent Campusa jeste održati već definirani balans između predavanja, panel diskusija i razgovora s jedne strane, a s druge strane radionica i obuke praktičnog tipa. Sarajevo Talent Campus nastoji povezati ne samo mlade profesionalce međusobno, nego i mlade autore sa iskusnim filmskim profesionalcima. Na ovaj način se polaznicima Campusa nastoji pružiti potpun uvid u trendove na svjetskoj filmskoj sceni.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *