Obnova asfalta od Baščaršije do Marindvora

ulice SarajevaOdmah po usvajanju ovogodišnjeg budžeta Kantona, počinje obnova asfalta uz tramvajske šine od Baščaršije do Marindvora, kazao je za Oslobođenje kantonalni ministar prometa i komunikacija Mihajlo Krmpotić.

“U pregovorima smo sa domaćim firmama, jer uvijek idemo na to da neko od njih odradi taj posao. Postoji mogućnost da to bude i KJKP Rad. Ono što je još bitno za ovu godinu jeste projekat postavljanja natpisa na 45 tramvajskih stajališta, kako bi ljudi znali o kojoj je stanici riječ, te mape sa svim linijama Grasa i redovima vožnje, preko koje planiramo postaviti zaštitnu mrežu”, naglasio je Krmpotić, te dodao da bi ovo moglo koštati najmanje hiljadu KM po jednoj stanici.

Prema ministrovim riječima, kreditna zaduženja u ovoj godini odnosiće se na zamjenu 12 kilometara tramvajskih šina od Čengić-Vile do Ilidže, u oba smjera.

“Odlično je to što će predstavnici strane banke sami raspisati tender, nadgledati radove i pratiti realizaciju kredita. Tako nećemo moći doći u situaciju da otežemo radove, pričamo gdje su pare otišle… Za to će nam trebati 22 miliona KM”, istakao je Krmpotić, te napomenuo kako očekuje da bi zamjena pruge mogla početi pred kraj godine.

piše: Jelena Milanović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Obnova asfalta od Baščaršije do Marindvora”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.