Čuda izborne godine: Obnova Bravadžiluka od 20. januara 2010. godine

ulica Bravadžiluk, Baščaršija, SarajevoNakon pristanka vlasnika i korisnika radnji u starogradskoj ulici Bravadžiluk početak radova na obnovi ove ulice su zakazani za 20. januar 2010. godine.

U Bravadžiluku će biti zamijenjeno sve instalacije – vodovodna, plinska telefonska, 20 metara oborinske kanalizacije, elektro-instalacije…, a nakon toga će biti postavljene ploče, jednake onima koje su već postavljene i u drugim baščaršijskim ulicama.

Izvođač je dužan ugovorene radove završiti u roku od 75 dana, a radovi će se izvoditi u dvije smjene.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *