Obnova ulice Svetozara Ćorovića

ulica Svetozara Ćorovića, SarajevoU Ulici Svetozara Ćorovića Općina Centar realizira postavljanje kanalizacione mreže, ali radove su obustavili mještani koji traže da im se plati što će cijevi prolaziti kroz njihove posjede.

Stambeni objekti u pojedinim sarajevskim naseljima još nisu spojeni na vodovodnu ili kanalizacionu mrežu. To je porazno, s obzirom na to da se radi o glavnom gradu jedne države, ali i da živimo u 21. stoljeću. Ipak, zbog ovakvog stanja ne možemo uvijek glavnog krivca tražiti u nadležnim institucijama. Takav jedan primjer imamo i u općini Centar, tačnije naselju Nahorevo.

Naime, Općina Centar je zbog naglog naseljavanja ovog područja prije izvjesnog vremena izdvojila sredstva za polaganje vodovodne mreže, te asfaltiranje Ulice Svetozara Ćorovića. Nastavak realizacije projekta koji je za mještane ovog naselja značio život dostojan čovjeka zaustavlja niko drugi nego oni sami.

Prema riječima Dževada Bećirevića, načelnika opštine Centar, više od trećine cijevi kanalizacione mreže je postavljeno, ali zbog problema sa mještanima, radovi su obustavljeni.

“Većina kuća u tom naselju ima septičke jame. Potrudili smo se i obezbijedili sredstva za postavljanje kanalizacione mreže kako bi mještanima bilo bolje. Ali, sada oni od nas traže da im se plati što se na pojedinim privatnim posjedima polaže mreža. To stvarno nema smisla jer je ovaj projekat namijenjen isključivo njihovom i zdravlju njihove djece”, naglasio je Bećirević.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *