Obraćanje Građana Sarajeva

Sarajevo u magli
Sarajevo u magli
Obračuni, pucnjave, otimačine i napadi na naše sugrađane postali su svakodnevnica. Ne osvrćemo se više na ranjene, zbodene, pretučene, na sve to smo se silom prilika navikli. Nadamo se samo da mi nećemo postati sljedeća žrtva, da nama neće oteti novčanik, sat ili torbu pod prijetnjom nožem. Nadamo se da nećemo mi biti ti čiji će stan opljačkati ili čije će auto obiti. Klonimo se mračnih ulica, sumnjivih likova, a sve u nadi da će nas zaobići nasilnici i da nećemo mi biti ta sljedeća žrtva.

Gradom se prepričavaju anegdote o pucnjavama, otimačinama, tučnjavama. Ljudi počinju da se boje za sebe, svoju djecu i svoju imovinu. S druge strane slušamo bajke i basne kako je Sarajevo siguran grad, kako je jedan od pak najsigurnijih u regiji, kako nemamo šta da se brinemo. Šta pucnjava tu i tamo ili jedna pucnjava manje ili više.

Shvatite Vi u uredu gradonačelnika, Vi u policiji ili Vi gospodo koji ste zasjeli u premijerske i ministarske fotelje da se građanke i građani ovog grada osjećaju nesigurnima. Shvatite da svaku noć dešavaju se pucnjave, otimačine i napadi na nas, dok nas Vi kao tješite da živjeti u Sarajevu i nije tako opasno. Shvatite da mi hoćemo konkretna rješenja, a ne bajke i basne!!!

Gospodo, zahtjevamo od Vas da objavite javnosti izvještaj o realizaciji “Akcionog plana za suzbijanje maloljetničkog prijestupništva”! Zahtjevamo od Vas da nam kažete do kad mislite skloniti kriminalce sa naših ulica! Zahtjevamo od Vas da počnete raditi u našem, a ne u svom interesu! Zahtjevamo konačno da svi oni koji su odgovorni za ovakvo stanje odgovaraju jer situacija počinje da izmiče kontroli!

Gospodo, neće nas utješiti i zaštititi smiješne press konferencije na kojima slušamo kako ne trebamo da se bojimo, kako živimo u sigurnom gradu, trebaju nam konkretne mjere, treba nam drugačiji odnos vlasti prema problemu i naravno trebaju nam odgovorne osobe koje imaju kapaciteta da se nose sa stanjem koje je sve samo nije sigurno!

Ukoliko ne počnete da radite svoj posao, nećemo imati biti drugog izbora nego pozvati građanke i građane Sarajeva da na ulicama traže siguran grad za sebe i svoju djecu!

Građani Sarajeva!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *