Obrazovanje gradi BiH podijelilo 311 stipendija

Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu
Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu
Predstavnici udruženja “Obrazovanje gradi BiH” jučer su u Sarajevu podijelili 311 stipendija za tekuću školsku godinu učenicima osnovnih i srednjih škola kao i studentima iz cijele Bosne i Hercegvine.

Ovim događajem Udruženje je najavljuje i obilježavanje 15. godišnjice postojanja, te će tokom cijele godine sve aktivnosti biti realizirane pod motom “15 godina u službi djece” o čemu smo već pisali.

Izvršni direktor Udruženja Jovan Divjak kazao je da je od spomenutog broja stipendija, njih 70 osigurano sredstvima od prodaje kalendara Udruženja, a u stipendiranje se uključilo i niz drugih donatora iz i van BiH.

On je precizirao da su stipendije za školsku 2008/2009. godinu dobila 162 srednjoškolca, 28 osnovaca te 121 student. Većina djece dolazi van Sarajeva, a među 311 stipendista je 97 učenika romske nacionalnosti iz cijele BiH. Riječ je o mjesečnim stipendijama koje za osnovce iznose po 70 KM, srednjoškolce 80 KM, a studente 100 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

2 Odgovori na “Obrazovanje gradi BiH podijelilo 311 stipendija”

  1. ÄŒula sam od nekih prijatelja za vaÅ¡e stipendije, pa……Zanima me gdje se objavljuje konkurs za ovu stipendiju, i kada je ponovo otvoren?Ja sam student druge godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a stalno mjesto prebivaliÅ¡ta mi je u Brčkom..Ne primam nikakvu stipendiju..

  2. Cula sam za vase stipendije, zanima me kada ce biti konkurs za vasu stipendiju 2009/2010 skolske godine i koji su uslovi.
    Unaprijed hvala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *