Od sutra videonadzor na tehničkom pregledu

tehnički pregledOd 1. maja počet će realizacija videonadzora nad radom stanica tehničkog pregleda, objavili su danas Institut za privredni inžinjering Zenica i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Tim povodom danas je u Zenici održan seminar na kojem su voditelji svih 156 stanica tehničkog pregleda s područja Federacije BiH u kojima je instaliran videonadzorni sistem upoznati s radom ovog sistema.

Seminaru je prisustvovao i Željko Matoc, pomoćnik resornog ministra FBiH za oblast cestovnog prometa, stanica tehničkog pregleda i cjevovoda, koji je rekao da je sistem videonadzora spreman da počne s radom.

Direktor Instituta za privredni inžinjering, Fuad Klisura upozorio je vlasnike, voditelje i osoblje stanica tehničkog pregleda da u slučaju nepropisnog rada podliježu sankcijama koje predviđaju privremeno zatvaranje stanice tehničkog pregleda, gubitak licence za rad, kao i novčanu kaznu do 15.000 KM.

“Upozorio bih građane da poštuju zakonsku obavezu i obavljaju tehničke preglede. Ako već plate ovu uslugu, bolje je da i provjere ispravnost svojih vozila”, rekao je direktor Insitituta za privredni inžinjering Zenica kojem je Vlada FBiH povjerila implementaciju 600.000 KM vrijednog projekta uvođenja videonadzora u stanicama tehničkih pregleda u Federaciji BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *