Odbrana traži medicinsko vještačenje braće Gaši

Muhamedali Gaši, dosijeOdbrana optuženih u slučaju Gaši i ostali, nakon što je to učinjeno za Engina Prohu i Amira Kasumića, traži medicinsko vještačenje i braće Gaši te Muharema Čauševića.

Odbrana tvrdi kako bi zdravstveno stanje njihovih klijenata bilo mnogo bolje da se nalaze na slobodi.

Zasad su zdravi samo Edin Hot i Mirso Krasnić te Sinan Ljuca koji se već brani sa slobode. Kardiolog Enisa Hodžić kazala je da trenutno nema znakova srčanog popuštanja ali da, zbog karaktera bolesti Amira Kasumića, ne može predvidjeti eventualne komplikacije.

Međutim, iako manji, rizik od komplikacija bi postojao i kad bi Kasumić bio na slobodi. Njegov advokat Senad Bilić u jednom je trenutku kazao da bi Sudsko vijeće moglo snositi odgovornost ako se Kasumićevo stanje pogorša.

Ortoped Faruk Kulenović smatra da potreba za operacijom lijeve potkoljenice postoji, ali da se zbog suđenja operacija može odgoditi za nekoliko mjeseci. Odbrana je zatražila i medicinsko vještačenje braće Muhameda Alija i Aziza Gašija te Muharema Čauševića, tvrdeći da je pritvor umnogome otežao njihovo zdravstveno stanje.

Tužilac Oleg Čavka nije osporavao ozbiljnost zdravstvenog stanja optuženih, ali je naglasio da oni potrebnu medicinsku njegu mogu dobiti i dok su u pritvoru, te da zakonski razlozi o određivanju pritvora još postoje.

Na suđenju se nisu pojavili za danas pozvani svjedoci, te se njihovo svjedočenje očekuje sutra.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *