Ode i Čobi…

Čobi će ostati u sjećanju kao veliki prijatelj mnogih, i čovjek kojeg su poštovali i pozdravljali na ulicama od Vardara pa do Triglava.

Vladimir Savčić Čobija
Vladimir Savčić Čobija

Vladimir Savčić Čobi je rođen 6. juna 1948. godine u Nišu. Otac mu je bio vojno lice, pa uskoro nakon rođenja sele u Sarajevo.
Čobi je svoju muzičku karijeru započeo kao bubnjar, iako je prethodno svirao violinu i trombon. Osnovao je 1967. godine jednu od prvih sarajevskih pop-grupa VOKINS, a zatim i grupu ČOBI I NJEGOVE SJENKE. Uskoro postaje pjevač jedne od najpopularnijih pop-grupa bivše Jugoslavije – Pro Arte. Tokom više od dvije decenije važi za jednog od najpopularnijih jugoslovenskih pjevača, a sa Pro Arte-ama osvaja mnoge festivalske i druge nagrade.

Čobi: Tužna su zelena polja

Uvijek nasmijan i raspjevan prošle je godine održao seriju koncerata sa PRO ARTE-ama. Govorio je kako mu je pjesma terapija i da se zbog toga isplati živjeti. Posljednje trenutke u bolničkom krevetu je razmišljao o pjesmi i ponovnom povratku na ljetne pozornice.
Nakon teške borbe za život, 20. marta 2009. godine, ugasilo se srce jednog od najpoznatijih pop-pjevača naših prostora Vladimira Savčića Čobija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *