Odigrano 4. i 5. kolo malonogometnog turnira osnovaca iz Centra

Malonogometni turnir osnovaca u FIS-uUtakmice četvrtog i petog kola malonogometnog turnira 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, koji se održava na otvorenom igralištu FIS-a, odigrane su 21. aprila 2010. godine

Turnir, čiji je organizator Općina, a realizator JU “Centar za sport i rekreaciju”, počeo je 7. aprila i trajat će do maja. U školskim ekipama su učenici od petog do osmog razreda.

U četvrtom kolu grupe A, OŠ “Hasan Kikić” je rezultatom 12:2 pobijedila OŠ “Alija Nametak”, OŠ “Hasan Kaimija” i OŠ “Musa Ćazim Ćatić” su igrali neriješeno 3:3, dok je OŠ “Vladislav Skarić” rezultatom 2:1 savladala OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak”. U grupi B je OŠ “Isak Samokovlija” poražena od OŠ “Nafija Sarajlić” rezultatom 0:3, a OŠ “Safvet-beg Bašagić” je sa 4:2 savladala OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević”.

U petom kolu, u grupi A je OŠ “Vladislav Skarić” minimalnim rezultatom od 1:0 pobijedila OŠ “Alija Namteak”, dok je OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” pobijedila OŠ “Musa Ćazim Ćatić” sa 6:1, a OŠ “Hasan Kikić” rezultatom 8:1 ekipu OŠ “Hasan Kaimija”. U grupi B je OŠ “Nafija Sarajlić” pobijedila OŠ “Safvet-beg Bašagić” rezultatom 6:3, dok je OŠ Katoličkog školskog centra poražena od OŠ “Isak Samokovlija” rezultatom 1:4.

U polufinalu ovog takmičenja sastaju se ekipe OŠ “Hasan Kikić” i OŠ “Isak Samokovlija”, dok drugi par čine OŠ “Nafija Sarajlić” i OŠ “Vladislav Skarić”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *