Održan tradicionalni Igmanski marš

Tradicionalnim pohodom na Igman i nizom prigodnih sadržaja je obilježena 68. godišnjica “Igmanskog marša”, jedne od najznačajnih operacija tokom Narodno-oslobodilačke borbe u 2. svjetskom ratu.

Ovogodišnja manifestacija, upriličena u organizaciji Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata – Hadžići i u saradnji sa SABNOR-om Kantona Sarajevo, okupila je više od 1.500 sudionika – bh. građana, predstavnika vlasti, članova boračkih udruženja, te predstavnike Udruženja Prve proleterske brigade iz Beograda.

“Ovogodišnje okupljanje je najmasovnije do sada i proteklo je u prijateljskoj i dostojanstvenoj atmosferi.”, saopštio je Ibrahim Durmo, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije.

Prema programu manifestacije učesnici marđa su položili cvijeće na spomenik na Brezovači i šehidskom mezarju borcima Armije RBiH, a zatim je formirana kolona koja se kretala u pravcu Mrazišta i Velikog polja, gdje je, također, položeno cvijeće na dva partizanska spomenika i dva šehidska mezarja. Održan je i historijski čas, kojim su evocirana sjećanja na značajne događaje iz prošlosti i antifašističku tradiciju BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *