Održana svečana promocija diplomanata i magistranata

Univerzitet u Sarajevu
Univerzitet u Sarajevu
Univerzitet u Sarajevu organizirirao je u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch svečanu promociju diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta. Svečana promocija organizirana je šesti put u historiji Univerziteta u Sarajevu, a među 6.022 diplomanta i magistranta su i najbolji studenti u akademskoj 2009/2010. godini, dobitnici Zlatne značke sarajevskog univerziteta.

Studentica Mašinskog fakulteta Amra Džaferović te studenti PMF-a Irfan Glogić i Alen Memić završili su studije s prosječnom ocjenom 10 te tako stekli titulu najuspješnijih diplomanata u 2009./2010. Oni su, uz zaslužene diplome, dobili i novčane nagrade u iznosu od 500 KM koje je osigurao Kanton Sarajevo. Nagrade su im uručili predsjedavajući Skupštine KS-a Denis Zvizdić te rektor Univerziteta Faruk Čaklovica.

U obraćanju prisutnim, Čaklovica je čestitao diplomantima i magistrantima kao i njihovim porodicama i prijateljima koji su ih podržavali u ovom ciklusu obrazovanja. Istakao je da je današnja svečanost kruna njihovih napora te da su njihovi profesori izuzetno ponosni na uspjeh koji su ostvarili. Uspješno ste apsolvirali jedan obrazovni proces i stekli uvjete za rad ili za nastavak obrazovanja. Mi, vaši profesori, ponosni smo na vas jer vi ste najveći potencijal BiH, kazao je Čaklovica.

Diplomanti i magistranti promovirani su unutar šest grupacija – društvenih, medicinskih, humanističkih, tehničkih nauka, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka te umjetnosti. Također, prvi put u historiji Univerziteta promovirani su i bolonjski masteri, njih 300. Svečanost su uveličale brojne zvanice iz akademskog, političkog i javnog života te predstavnici diplomatskog kora u BiH kao i muzičke i horske izvedbe Sarajevske filharmonije te hora i orkestra Muzičke akademije u Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *