Održavanje sarajevskih ulica tokom predstojeće zime

Zima u Sarajevu
Zima u Sarajevu
Za mašinsko i ručno čišćenje nekategorisanih i lokalnih ulica od interesa za Opštinu Centar, trotoara, pješačkih staza te mostova, predstavnici Općine Centar i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo su tokom oktobra potpisali ugovor o zimskom održavanju ulica za sezonu 2010/11. godine.

Za tu namjenu iz općinskog budžeta za 2010. godinu je izdvojeno 400.000 KM. Tokom zimske sezone, koja se računa od 15. novembra ove do 15. marta 2011. godine, Direkcija za puteve KS će angažovati komunalno preduzeće „Rad” na čišćenju snijega na saobraćajnicama, po zadanim prioritetima. Za nadzor će biti zadužen Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

U okviru izdvojenih finansijskih sredstva planirana je i nabavka 56 tona soli koja će biti distribuirana u 15 mjesnih zajednica Općine Centar. Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine je uputila komunalnom preduzeću „Rad” spisak sa 140 lokacija na kojima će u narednom periodu biti distribuirane vreće soli koje će građani moći preuzeti i koristiti za održavanje svojih stepeništa i prilaza.

Sve navedeno smo prenijeli iz zvaničnog saopštenja nadležnih, te se nadamo da im ove kao prethodnih godina neće pasti na pamet izgovori za neočišćene ulice kako ih je “iznanedio snijeg u decembru”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *