Održivost demokratije? Novinarstvo i objektivnost

Robert A. Hackett
Robert A. Hackett
U Medicentru Sarajevo, u četvrtak, 14. oktobra 2010. godine od 18:30 sati će biti održana promocija knjige “Održivost demokratije? Novinarstvo i objektivnost”, Roberta A. Hacketta, Yuezhia Zhaoa.

Šta podrazumijeva objektivno novinarstvo i da li je ono danas uopće moguće? Autori analiziraju pojam \'objektivnosti\’ kroz njegovu evoluciju od „vladavine činjenica” do epistemologije, od normativnog ideala do institucionalizovanog ideološkog režima. Kritikuju novinarske i epistemološke pretpostavke o pozitivizmu i empirizmu, i proučavaju postmodernističku poziciju koja poriče mogućnost pouzdanog saznanja sveta, opredeljujući se za perspektivu „kritičkog realizma”.

Dijelo je namenjeno svima koji se na bilo koji način bave novinarstvom: od publike do profesora, studenata, novinara i urednika. Knjiga će izaći u izdanju beogradske kuće CLIO.

Profesor Robert A. Haket, ko-autor knjige, predstaviće je u Mediacentru Sarajevo (Kolodvorska 3) u četvrtak, 14.10.2010. godine, u 18.30 h. Prof. Hackett je predavač na Školi za komunikacije na Univerzitetu Sajmon Frejzer, Vankuver, Kanada. Pored toga, jedan je od pokretača projekta News Watch Canada koji se bavi monitoringom medija. Svoja istraživanja usmjerio je na: medijski aktivizam, demokratsko novinarstvo i reformu radijskog izveštavanja, vijesti kao ideologijski diskurs, monitoring medija, odnos medija i društvenih pokreta i rat u medijima. Autor je i koautor brojnih radova o medijima i politici.

Vrijeme: 14. oktobar 2010 @ 18:30h
Mjesto: Mediacentar Sarajevo, Kolodvorska 3, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *