Olimpijski grad dobija klizalište

klizanjeNakon konsultacija s stručnjacima iz Finske, Savez hokeja na ledu BiH je nastavio aktivnosti na izgradnji klizališta u Sarajevu.

Kupljen je vrhunski rashladni sistem koji je potreban za održavanje leda u dvorani, a sve aktivnosti se odvijaju pod motom zdravog života te imaju za cilj kontinuirani i profesionalni razvoj svih klizačkih sportova, obogaćenje ponude za djecu, omladinu i građane Sarajeva, a samim tim i poboljšanje kvaliteta života.

Hokejaški savez je do sada, uz pomoć Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske hokejaške federacije osigurao specijalno vozilo za pripremu i obradu leda i najmoderniju fleksibilnu ograda za klizalište kojoj pripada i specijalna pleksiglas zaštita koja se na nju postavlja.

Dvorana će biti spremna za korištenje u septembru ili oktobru ove godine, a led će biti održiv pet do osam mjeseci. Klizalište će omogućiti bavljenje rekreativnim klizanjem, umjetničkim klizanjem, brzim klizanjem na kratke staze, sinkronim klizanjem, curlingom i hokejom na ledu”, smatra Siniša Matić, generalni sekretar Hokejaškog saveza.

Realizacijom ovog projekta, omladina i građani Sarajeva dobit će trajnu ponudu u vidu stalno raspoloživog klizališta kako i dolikuje jednom Olimpijskom gradu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *