Oliver Knezović ubica Vedrana Puljića?

Vedran Puljić PuljaU Širokom brijegu je uhapšen Oliver Knezović, koji je priznao ubistvo Vedrana Puljića u nedjelju tokom nereda.

Nakon danas obavljene obdukcije na tijelu brutalno ubijenog Vedrana Puljića, utvrđeno je da je ubijen metkom iz vatrenog oružja, a ne, kako su još sinoć samouvjereno tvrdili iz MUP ZHK, oštrim predmetom.

Sinoćnju laž su danas, pritisnuti dokazima vještaka Hamze Žuje i potvrdom dežurne tužiteljice HNK, iz MUP ZHK pokušali opravdati riječima kako sinoć nisu kategorično tvrdili da je oštar predmet oružje ubistva, iako jesu (postoje i tv snimci press konferencije).

Navijači Sarajeva, Željezničara, Čelika i Veleža ujedinjeni u žalosti danas su protestima odali počast Vedranu Puljiću, a u Sarajevu je blokirana glavna saobraćajnica i prema navodima stotina prisutnih navijača svakodnevno će biti tako dok se ne riješe svi njihovi zahtjevi koje su uputili Federalnom MUP-u.

Istraga o neredima u Širokom Brijegu i dalje traje, a Federalna uprava policije je u ovaj bosanskohercegovački gradić poslala istražioce Sektora kriminalističke policije i Unutrašnje kontrole, koji će pružiti pomoć u rasvjetljavanju ubistva Vedrana Puljića.

Osim ogromne žalosti zbog gubitka mladog života Sarajlije Vedrana Puljića, velika je i gorčina zbog infantilnog pokušaja zataškavanja istine i zaštite ubice od strane MUP ZHK.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)