Online galerija za mlade umjetnike u regionu

Online galerija ja koncipirana na način da svaki umjetnik ima mogućnost prijaviti neograničen broj radova

Kulturno udruženje “HIŽA” Sarajevo i grupa polaznika Leadership Development programa pokrenuli su projekat “SEE VISIONS” – online galerije za mlade umjetnike iz Albanije, BiH, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske. Cilj projekta je mladim umjetnicima omogućiti da, putem različitih umjetničkih formi, prikažu svoje viđenje procesa evropskih integracija i Evropske unije općenito.

“SEE VISIONS” projekat će im osigurati online prostor za izložbu i vrijedne nagrade za najbolje radove. Online galerija ja koncipirana na način da svaki umjetnik ima mogućnost prijaviti neograničen broj radova, koji će biti izloženi na web-stranici. Posjetioci će biti slobodni komentirati i ocjenjivati radove te diskutovati sa umjetnicima.

Nakon zatvaranja službenog dijela konkursa, 28. februara stručni žiri i posjetioci portala će odabrati dvadeset najboljih radova koji će biti prezentirani na izložbi 13. marta u Sarajevu. Izložba će biti ujedno i prilika da se mladi umjetnici sretnu i razgovaraju s predstavnicima zemalja članica Europske unije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *