Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2009

teniske lopticeU Sarajevu je u toku teniski turnir “Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2009”, koji se održava od 17. do 23. augusta 2009. godine.

Riječ je o teniskom turniru za tenisere i teniserke do 16 godina, a susreti, koje već 13 godina za redom organizira Teniski klub “Tenis Pro”, će se igrati na terenima teniske akademije “Head” u Donjem Hotonju, Vogošća.

“Sretan sam da i ove godine nastavljamo saradnju sa španskim Kraljevskim klubom ”RTC Barcelona -1899”, klubom sa stogodišnjom tradicijom i jednim od najboljih svjetskih klubova. Zahvaljujući saradnji s ovim klubom, mi stvaramo mogućnosti mladim teniserima i teniserkama iz BiH da se promoviraju i pozicioniraju na evropskim rang ljestvicama”, istakao je Miralem Zubović, pomoćnik ministra za sport Kantona Sarajevo.

Kvalifikacioni mečevi su odigrani 17. augusta, dok se glavni dio turnira igra u periodu od 19. do 23. augusta.

“Ove godine ćemo ugostiti oko 80 juniora i juniorki iz Kipra, Slovačke, Srbije, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Portugala, Njemačke, Švedske, Austrije, Australije, Rusije i BiH. Poseban akcenat i ove godine dat je animiranju mladih ljudi da kroz dugogodišnju saradnju sa Kraljevskim teniskim klubom iz Barcelone stvaraju nova prijateljstva sa vršnjacima,te njeguju tradicionalno prijateljstvo dva olimpijska grada”, istakao je Haris Kafedžić, predsjednik TK “Tenis Pro”.

Kako je najavio organizator, predsjednik Kraljevskog teniskog kluba “RTC Barcelona 1899” Juan Maria Tintore, ove godine će pobjednicima uručiti pehare, koji su ujedno poklon Barcelone našem turniru.

piše: Azra čozo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *