Opet vandalizam na Jezeru! Građani, do vas je!

Prilikom obilaska parka Jezero inspekcija je uočili da su idioti uništili sve što im je došlo pod ruku.

Razvaljene klupe u Parku Jezero (Sarajevo, juni 2012)
Razvaljene klupe u Parku Jezero (Sarajevo, juni 2012)

Najveća šteta je nanesena parkovskim klupama čija je konstrukcija potpuno uništena, ali vandali se nisu zaustavljali na klupama te su krenuli uništavati i krasti kante za otpatke, dječiji mobilijar, štafle. Devastirana je i žičara – uništen je lanac i skinuta korpa, koja je krasila park. Osim ovih šteta uništeno je i više stabala, s kućice za alat skinuti su željezni dijelovi.

Pričinjena šteta iznosi više hiljada maraka, ali najviše zabrinjava činjenica da su primjeri ovakvog odnosa prema zelenim i rekreativnim površinama svake godine gotovo u istom periodu prisutni na ovom lokalitetu.

Očajno stanje u Parku Jezero (Sarajevo, juni 2012)
Očajno stanje u Parku Jezero (Sarajevo, juni 2012)

Popravljanje i obnova polomljenih i često devastiranih rekvizita za igru i zabavu, parkovskih klupa, korpi za smeće, drveća, cvijeća, zelenih površina od nesavjesnih građana postali su uglavnom konstantan posao uposlenika preduzeća ‘Park’.

Kako bi se spriječile ili umanjile ovakve vandalske akcije pojedinaca prema javnom građanskom dobru, savjesni građani svojim prijavama nadležnim organima mogu doprinijeti da se počinioci pronađu i kazne.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *