Opkoljeno Sarajevo tuži RS

Mapa Opsade Sarajeva (1992 - 1996)
Mapa Opsade Sarajeva (1992 - 1996)
Udruženje “Žrtve opkoljenog Sarajeva 1992-1996.” i Udruženje građana pogođenih ratnom štetom 1991-1996. u BiH održali su u Sarajevu zajedničku sjednicu na kojoj su razgovarali o tužbi za traženje nadoknade za nematerijalnu i materijalnu štetu u opkoljenom Sarajevu koju pripremaju protiv Republike Srpske.

“Na sastanku je dogovorena platforma o ulasku u savez dva udruženja u namjeri da prošire aktivnosti, odnosno da preporuke za traženje nadoknade materijalne i nematerijalne štete upute svima koji su tokom opsade bili u opkoljenom Sarajevu.”, saopštio je Fadil Hadžić, predsjednik Udruženja “Žrtve opkoljenog Sarajeva 1992-1996.”.

Trenutno je oko 800 osoba spremno za podnošenje tužbe za nadoknadu materijalne i nematerijalne štete. To iziskuje i određene troškove koje će mnogi od njih teško podnijeti.

“Razmišlja se o tome da neki od njih, posebno osobe u stanju socijalne potrebe, budu oslobođeni dijela troškova poput troškova sudske takse.”, kaže Hadžić.

Zajedničkoj skupštini dva udruženja prisustvovali su i pravni eksperti koji su sa članovima razgovarali o detaljima vezanim za traženje nadoknade za nematerijalnu i materijalnu štetu u opkoljenom Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *