Opljačkano više od milijarde u prošloj godini

Centar za humanu politikuPrema procjeni Centra za humanu politiku organizovana, uvezana i moćna političko-kriminalna struktura u Bosni i Hercegovini je u 2008. godini opljačkala više od milijarde konvertibilnih maraka.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, opljačkana su javna sredstva koja su u prošloj godini trebala biti namijenjena povećanju penzija i drugih socijalnih primanja, bolju zdravstvenu zaštitu i obrazovanje, nova radna mjesta, izgradnju autoputeva i razvoj.

U Centru za humanu politiku smatraju kako bi “zbog višegodišnje ogromne i nekažnjavane pljačke javnih sredstava ostavke trebali podnijeti ili biti smijenjeni tužioci, predsjednici vlada, ministri unutrašnjih poslova i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini”.

“Nažalost, domaći političari samo pričaju o napretku, ugroženim nacionalnim interesima, strahu od drugih, trećem entitetu, referendumu, rušenju države i ratnim zločinima, a pravosudne, policijske i druge kontrolne institucije ističu uspješnost borbe protiv kriminala i korupcije”, navodi se u saopštenju Centra.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *