Oprema za Trebevićku žičaru će završiti u Olovu

Grad nema kapacitete da preuzme i iskoristi doniranu opremu pa je odlučeno da se oprema prenese u vlasništvo Općini Olovo gdje se planira izgradnja žičare.

Djelovi donirane opreme za žičaru

Na 40. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva gradski vijećnici su primili Informaciju o aktivnostima na Projektu ‘Revitalizacija Trebevićke žičare’ u periodu od 1. aprila do 25. juna 2016. godine. Nakon primanja informacije vijećnici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o poklonu Opštini Olovo opreme, koju je Gradu Sarajevu za potrebe revitalizacije Trebevićke žičare donirala švajcarska Turistička zajednica Greachen.

S obzirom na to da se donirana oprema ne može racionalno koristiti za revitalizaciju Trebevićke žičare, kao i s obzirom na činjenicu da Grad nema prostorije niti bilo koje druge kapacitete da preuzme i iskoristi doniranu opremu koja se mora izmjestiti iz baze međunarodnih oružanih snaga u Butmiru, gdje je do sada bila smještena, odlučeno je da se oprema prenese u vlasništvo Općini Olovo, gdje se planira izgradnja žičare. Usvojena je i Odluka o pristupanju izgradnji nove Trebevićke žičare i pratećih objekata, čime su, tvrdi se iz Gradske uprave, ostvareni preduslovi za dalju, ubrzanu, realizaciju projekta.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *