OŠ Alija Nametak pobjednik odbojkaškog takmičenja

Ekipa OŠ Alija Nametak, pobjednici odbojkaškog takmičenja
Ekipa OŠ Alija Nametak, pobjednici odbojkaškog takmičenja
U sportskoj dvorani sarajevskog FIS-a, u nedjelju 6. marta 2011. godine odigrane su finalne utakmice takmičenja u odbojci za dječake – učenike 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja, koje je počelo 6. februara, je ekipa OŠ “Alija Nametak”, drugoplasirana je ekipa OŠ “Isak Samokovlija”, dok je treće mjesto pripalo ekipi OŠ “Musa Ćazim Ćatić”.

U prvoj utakmici finala sastale su se ekipe OŠ “Alija Nametak” koja je bila uspješnija od OŠ “Musa Ćazim Ćatić” pobijedivši rezultatom 2:0. Druga utakmica odigrana je između OŠ “Isak Samokovlija” i OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, a završena je u korist ekipe OŠ “Isak Samokovlija” koja je pobijedila sa 2:0. U finalnoj utakmici OŠ “Alija Nametak” osvojila je prvo mjesto nakon pobjede nad OŠ “Isak Samokovlija” također rezultatom 2:0.

Na kraju takmičenja, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je najuspješnijim ekipama uručila medalje a školama diplome za plasman u odbojkaškom takmičenju. Općina je i ove godine simboličnim novčanim iznosima nagradila nastavnike tjelesnog i zdravstvenog odgoja koji su vodili tri najuspješnije ekipe odbojkaša.

Pobjednik ekipa OŠ “Alija Nametak” će predstavljati Općinu Centar na kantonalnom takmičenju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *