Oscilator & Davor O u klubu so.ba

Oscilator vas poziva da nam se pridružite u petak 24. juna u klubu so.ba na promociji naše nove kompilacije “Elite Trikotage 3”, koja će poslužiti kao najava nekoliko novih izdanja na našem labelu u 2011. godini.

Oscilator with Davor
Oscilator with Davor
Pored domaćina Greg Punkova i Brothers For Real, koji će vas, vjerujemo, obradovati nu disco i deep house zvukovima, naš gost će biti i zagrebački producent i DJ Davor O. Ovo je njegovo prvo gostovanje u Sarajevu, gdje će se predstaviti svojom sofisticiranom selekcijom house i techno zvukova.

Davor Ostojić, zagrebački producent i DJ, ranije je objavio dva albuma za zagrebačku etiketu Home Made Electronica, a ovi LP-evi dobili su izvrsne kritike. Izlazak u širu javnost dogodio se krajem 2009. godine kada objavljuje singl “Transitional objects” na američkoj etiketi Matrix Records Detroit, za koju izdaju Claude Young, Morgan Geist, Daniel Bell, Kenny Larkin i drugi.

Ploča dobiva odlične kritike medija, uključujući i njemački časopis De:bug. Japanski website Electronic Directory uvrštava ovo izdanje u izbor top 10 ploča godine, a Josh Wink je redovno vrti u svojim DJ setovima, kao i Patrice Scott, Kirk Degiorgio i drugi. Od 2008 godine Davor vodi vlastitu underground produkcijsku i izdavačku kuću Freefloating Music, u čijoj režiji je objavljena CD kompilacija Freefloating Moving na kojoj gostuju domaći producenti Examine, Jolka, Goran Andlar, Brighton i Zoran Relić.

Line up:
– Davor O (Freefloating Music, Matrix Records Detroit)
– Greg Punkov (Oscilator)
– Brothers For Real (Oscilator, Circuits)

Vrijeme: 24. juni 2011 @ 23:30h
Mjesto: klub so.ba, Sarajevo
Ulaz: 5 KM

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *