Čuda izborne godine: Osvjetljavanje mostova na Dobrinji

Dobrinja, Sarajevo, BiHDa ulazimo u izbornu godinu jasno je po sve češćim vijestima o radovima i obnavljanju na sve u Bosni i Hercegovini.

Tako su, u naselju Dobrinja, u toku pripremni radovi na osvjetljavanju dva pješačka mosta na riječici po kojoj je ovo sarajevsko naselje dobilo ime.

“Završena je narudžba LED rasvjete i inox ograde čija se isporuka očekuje tokom decembra, kao i isporuka Siteco rasvjetnih stupova iz Italije.”, riječi su Derve Čolakhodžića, pomoćnika načelnikaa za investicije i komunalne poslove Općine Novi Grad Sarajevo.

Na mostovima kod Trga djece Dobrinje i Trga Sarajevske Olimpijade su postavljene skele što bi trebalo ukazivati da su radovi izvjesni, a pored ova dva mosta, u 2010. godini je planirano osvjetljavanje mostova na rijeci Dobrinji kod kuće Hadžihalilovića kao i na rijeci Miljacki kod Otoke Meandar.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *