Otvoren 10. Tea-fest u Sarajevu

U Sarajevu je danas otvoren Deseti međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja – Tea-fest, koji će biti na usluzi posjetiocima od 6. do 10. juna 2012. godine.

10. Tea-fest Sarajevo
10. Tea-fest Sarajevo
Tea-fest se organizuije s ciljem unapređenja poslovnih veza i uspostavljanje kontakata između zainteresiranih pojedinaca i organizacija u oblasti herbalnog sektora.

Četiri dana manifestacije i više od 60 sakupljača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i gosti iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, odlična su prilika da se podigne svijest i skrene pažnja javnosti na prirodne i tradicionalne vrijednosti našeg podneblja kao i potreba za zaštitom sveukupne biološke raznovrsnosti koju pruža priroda.

Festival ima i razvojni karakter pa će tako doprinijeti još većem međusobnom upoznavanju i razmjeni iskustava sakupljača, proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja i biljnih proizvoda. Tu je i mogućnost upošljavanja značajnog dijela nezaposlenog stanovništva na poslovima individualnog skupljanja i prerade ljekovitog i aromatičnog bilja kojeg ima u ogromnim količinama na našim područjima.

Festivalska manifestacija, koju organizuje Udruženje ‘Dječji i omladinski centar DIO SRCA’, prevazišla je sve probleme koje su pred nju bili postavljeni u proteklih deset godina. Festival je uspio istaknuti značaj proizvodnji hrane i bilja.

Prvi dan festivala je ‘Dan nevena’, tokom kojeg će svi izlagači koji imaju proizvode bazirane na ovoj biljci posjetiocima nuditi prigodne popuste.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *