Otvoren 6. Kids festival

Velikom “Kids paradom” kroz centar Sarajeva je zvanično otvoren ovogodišnji 6. Kids Festival.

<img src="http://sarajevo.co.ba/wp-content/uploads/2009/06/Mažoretkinje-u-Titovoj.jpg" alt="Mažoretkinje u Titovoj" title="Mažoretkinje u Titovoj" width="520" height="346" class="alignright size-full wp-image-4079" />

Šarena povorka koju je pratio veliki broj oduševljenih prolaznika je krenula sa Baščaršije i nakon dva sata stigla do svog krajnjeg odredišta, dvorane Zetra. Na paradi su pored žonglera, klovnova učestvovale i mažoretkinje iz Kiseljaka i Čapljine kao i orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj paradi premijerno je predstavljen i “EKO automobil”, inovacija iz radionice Volkswagen Vogošća. Radi se o prototipu automobila na električni pogon koji će poslužiti kao službeno vozilo ovogodisnjeg Kids Fest-a.

Mažoretkinje u Titovoj

Kids paradu su među ostalim zvanicama pratili i Susanne Prahl Landžo, direktorica Kids Fest-a u društvu Michael Mullera, direktora Raiffeisen Banke te predstavnika diplomatskog kora u našoj zemlji.

“Već 15 godina živim u Sarajevu i danas kao nikad prije sam neopisivo sretna dok gledam oduševljenje Sarajlija Kids paradom.” rekla je direktorica Kids Fest-a.

Posjetioci su po dolasku u Zetru pratili program holandske art grupe “Out od Area” nakon čega je uslijedila projekcija filma “Alvin i vjeverice”, prvog iz ovogodišnjeg filmskog programa.

Kids parada u Ferhadiji

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *