Otvoren CineLink konkurs 2010

SFF, CineLinkNovi konkurs za učešće filmskih stvaralaca Jugoistočne Evrope u CineLink radionicama za razvoj dugometražnih igranih filmskih projekata i koprodukcijskom marketu CineLink, koji će biti održan u okviru Sarajevo Film Festivala, otvoren je 15. januara 2010. godine.

Rok za prijavu projekata je 1. mart 2010.

CineLink projekat je platforma za razvoj i finansiranje pažljivo odabranih filmskih projekata predodređenih za evropske koprodukcije, te predstavlja osnovu industrijske sekcije Sarajevo Film Festivala.

Svake godine CineLink bira oko 10 najboljih projekata iz Jugoistočne Evrope koji prolaze kroz seriju radionica za razvoj projekata, a potom se predstavljaju na koprodukcijskom marketu CineLink koji se održava posljednja tri dana Sarajevo Film Festivala (od 28. do 31. jula 2010). Market okuplja više od 400 učesnika iz svih sfera filmskog biznisa spremnih na povezivanje, koprodukciju, otkrivanje novih talenata i kupovinu prava na projekte.

Kao platforma od velike važnosti za regionalne filmske profesionalce, market istovremeno podiže relevantnost festivala u međunarodnoj filmskoj industriji.

CineLink je otvoren za dugometražne igrane filmske projekte filmskih autora iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Makedonije, Malte, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turske i UNMI Kosova koji imaju potencijal za kino distribuciju.

Odabrani projekti u konkurenciji su i za vrijedne CineLink nagrade: dvije nagrade od 10.000 eura i jednu nagradu od 6.000 eura. Sve nagrade uključuju i postprodukcijske usluge u iznosu od 2.500 eura.

Više informacija i aplikacijski formular može pronaći ovdje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *