Otvoren DocuCorner

otvaranje DocuCorner-a na SFF-uNa Festivalskom trgu zvanično je otvoren DocuCorner, mjesto gdje učesnici Takmičarskog programa – dokumentarnog filma, kao i drugi gosti raspravljaju o filmovima, susreću se sa filmskim stvaraocima, članovima žirija, novinarima i selektorima svjetskih festivala.

DocuCorner je ujedno i mjesto otvorenog dijaloga o ljudskim pravima. U sklopu ovog programa od 14. do 20. augusta održavaju se Live Forum debate, gdje već treću godinu Inicijativa mladih za ljudska prava okuplja mlade aktiviste i aktiviskinje iz regije kako bi nastavili diskusiju o temama koje su dokumentaristi pokrenuli u svojim filmovima. Ovaj Foum je prilika za mlade ljude da razgovaraju sa autorima o filmovima Takmičarskog programa – dokumentarnog filma, ali i da iniciraju diskusije o važnim pitanjima za društva zemalja iz regije Balkana.

U vrijeme Live Foruma (14:00 – 15:00) očekujemo renomirane goste iz oblasti dokumentarnog filma i ljudskih prava da se obrate prisutnima.

Program ljudskih prava realizuje se uz podršku Saveznog ministarstva vanjskih poslova Švicarske, koji se uz redovne goste DocuCornera bave gorućim poitanjima ljudskih prava.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *