Otvoren konkurs Sarajevo grad filma 2011

Sarajevo grad filma 2011
Sarajevo grad filma 2011
Od 14. oktobra do 23. novembra 2010. godine, bit će otvoren konkurs za učešće u projektu Sarajevo grad filma 2011.

Cilj ovog projekta je podržati i potaknuti suradnju među mladim filmskim autorima regije jugoistočne Europe, te je i ove godine otvoren za učesnike jednog od prethodna dva izdanja Sarajevo Talent Campusa.

Nakon intenzivnog programa predavanja, radionica, diskusija i projekcija, kojima su mladi autori prisustvovali u vrijeme trajanja 15. i 16. Sarajevo Film Festivala, pruža se prilika rediteljima, scenaristima, glumcima i producentima da pokažu svoj talenat, te da se usavrše u svom polju rada kroz realizaciju kratkih igranih filmova.

Prijave na Sarajevo grad filma 2011 vrše reditelji sa timom sastavljenim od scenarista i glumaca, koje su upoznali u Sarajevu za vrijeme trajanja Campusa, dok se producenti, koji žele učestvovati u realizaciji selektovanih kratkih igranih filmova, prijavljuju za Producentsku radionicu Sarajevo grad filma 2011.

Do 5 scenarija za kratke igrane filmove bit će selektovano za realizaciju, i do 3 producenta odabrano, da uz mentorstvo iskusnih filmskih profesionalaca, prođu kroz sve faze produkcije ovih filmova.

Snimanje filmova, kao i kompletna produkcija, odvijat će se u Sarajevu i to u periodu od februara do juna 2011. godine, a premijera snimljenih filmova bit će upriličena za vrijeme trajanja 17. Sarajevo Film Festivala.

U okviru projekta Sarajevo grad filma, koji je pokrenut 2008. godine, uz inicijativu i podršku Fondacije za kinematografiju Federacije BiH i Federalnog ministarstva kulture i sporta, do sada je snimljeno 14 kratkih igranih filmova koji su obišli mnoge svjetske festivale i osvajali nagrade, a četvrtim izdanjem ovog projekta, Sarajevo Film Festival nastavit će potragu za novim mladim filmskim autorima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske i UNMI Kosova koji će svoju promociju ostvariti upravo kroz ovaj projekat.

Prošlogodišnje izdanje projekta Sarajevo grad filma realizovano je uz pomoć partnera projekta Atlantic Grupe i podršku Fondacije za kinematografiju Federacije BiH / Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH, Grada Sarajeva,Hrvatskog audio vizualnog centra, Norveške ambasade, BHRT-a, te uz pomoć brojnih kompanija koje su prepoznale važnost ovog projekta za čitav region.

>> Više informacija o projektu Sarajevo grad filma 2011.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *