Otvoren konkurs za učešće na 3. Sarajevo Talent Campusu

SFFSarajevo Film Festival objavio je konkurs za učešće na 3. Sarajevo Talent Campusu.

Intenzivni program predavanja, radionica, diskusija i projekcija, koji se odvija pod okriljem Sarajevo Film Festivala, namijenjen je mladim, talentovanim rediteljima, glumcima, producentima i scenaristima iz Jugoistočne Evrope.
Učesnici 3. Sarajevo Talent Campusa imaće priliku da stiču znanje i iskustvo od najeminentnijih filmskih profesionalaca.

Koristeći svoju regionalnu i internacionalnu platformu Sarajevo Film Festival je i ranijih godina osigurao prisustvo brojnih istaknutih regionalnih i svjetskih filmskih profesionalaca i umjetnika koji su sudjelovali kao predavači na 1. i 2. Sarajevo Talent Campusu (oskarovci Alexander Payne, Jeremy Irons, Juliette Binoche, Michael Moore, Branko Lustig, Charlie Kaufman, Kevin Spacey, Danis Tanović; eminentni i višestruko nagrađivani filmski autori kao što su Steve Buscemi, Mike Leigh, Nuri Bilge Ceylan, Terry George, Jasmila Žbanić; neki od najznačajnijih filmskih stvaralaca iz regiona kao što su Ademir Kenović, Aida Begić, Leon Lučev, Pjer Žalica i mnogi drugi).

I ove godine na Sarajevo Talent Campus mogu se prijaviti mladi filmski profesionalci i studenti završnih godina filmskih akademija iz: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske, UNMI Kosova.

3. Sarajevo Talent Campus biće održan u periodu od 14. do 20. avgusta 2009. godine u okviru 15. Sarajevo Film Festivala, a i ove godine biće organizovan u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom.

Mladi scenaristi, redatelji, glumci i producenti iz regiona, mogu se prijaviti za učešće na 3. Sarajevo Talent Campusu putem online formulara koji će biti dostupan na festivalskoj web stranici od 2. aprila do 2. juna 2009. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *