Otvorena biblioteka u Prvoj osnovnoj školi Ilidža

Jedinstvena biblioteka, čitaonica i istraživački labaratorij koji su nastali obnovom tri prostorije, koje su do sada korištene kao skladišni prostor.

Prva osnovna škola Ilidža

Fondacija Helping Hands and Hearts sa sjedištem u Sarajevu, 17. novembra 2011. godine svečano je predstavila obnovljenu biblioteku u Prvoj osnovoj školi Ilidža. Ovo je jedinstvena biblioteka, čitaonica i istraživački labaratorij koji su nastali obnovom tri prostorije koje su do sada korištene kao skladišni prostor.

Sredstva su prikupljena putem niza manifestacija za prikuplanje dobrovoljnih priloga, a svoj doprinos su dale i ambasade Nizozemske, Danske i Malezije. Uz obnovu enterijera projektom je, što je najvažnije, obuhvaćena i obnova knjižnog fonda, engleskim knjižnim klasicima.

“Ovim projektom, koji je prvi te vrste u Bosni i Hercegovini, želi se napraviti okruženje koje će podstaći čitanje, bilo zbog razonode ili učenja, sa krajnjim ciljem povećanja interesovanja i razvijanja navike čitanja. Potrebno je shvatiti važnost ulaganja u obrazovanje djece jer država koja želi uspješnu budućnost mora ulagati u najmlađe i njihovo kvalitetno obrazovanje.”, istakla je Cheryl Romano, predsjednica Fondacije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *