Otvorena zimska turistička sezona u BiH

JahorinaNa Jahorini i Vlašiću zvanično je otvorena zimska turistička sezona u BiH.

Na Jahorini je održana ceremonija otvorenja upriličena u okviru manifestacije “U susret zimi – u susret prijateljima”, koju su organizovali grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina, Udruženje hotelijera Jahorina i Turizam plus, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma RS.

Trodnevna manifestacija okupila je predstavnike turističke industrije s ciljem da se kvalitetnom i modernom prezentacijom uveća interesovanje turista, ali i potencijalnih investitora iz BiH i okruženja.

Vlašić, BiHNa Vlašiću je ovogodišnja zimska turistička sezona i službeno je započela prigodnom svečanošću u zimskom centru Babanovac.

Centralna svečanost službenog otvaranja zimske turističke sezone za FBiH održana je u sklopu tradicionalnog Festivala Vlašić Expo Tours – Zimski dani turizma na Vlašiću, a pod pokroviteljstvom Ministarstva okoliša i turizma FBiH, Općine Travnik i Turističke zajednice SBK-a.

Programom ove svečanosti na Vlašiću, u kojoj su sudjelovale sve turističke zajednice FBiH i Turistička organizacija RS-a, kroz prezentaciju prirodnih ljepota, pomalo zaboravljenih tradicionalnih zanata, folklora i gastronomije još jednom je potvrđeno kako Vlašić, ali i cijela BiH, i u ovoj sezoni imaju itekako puno toga ponuditi turistima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *