Otvoreni dani sigurnosti

SIPA
SIPA
U Sarajevu se od 6. do 9. decembra održava manifestacija Otvoreni dani sigurnosti, čiji osnovni cilj je demonstrirati snage sigurnosti BiH i međunarodnih agencija koje ih podržavaju u radu.

Manifestaciju će zajednički organizovati Štab NATO-a u BiH, EUFOR, državna ministarstva odbrane i sigurnosti, Oružane snage BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH, Granična policija BiH, entitetska ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasna brigada Kantona Sarajevo i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Sarajevo.

Radi se o manifestaciji u okviru koje će biti organizovane izložbe i promocija materijala i opreme, demonstracija sigurnosti i procedura, te projekcije video-materijala, stručni treninzi, kao i prezentacija vozila i opreme. Svi sadržaji će biti održani u Domu Oružanih snaga BiH i na parkingu ispred objekta.

Prva dva dana manifestacije bit će posvećena demonstraciji raznih vještina učesnika, dok će druga dva dana biti fokusirana na treninge iz oblasti odnosa s javnošću za pripadnike Oružanih snaga BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *