Ove sedmice konačno popločavanje Ferhadije

Postavljanje ivičnjaka i izljevanje armirano-betonske podloge na kojoj će biti postavljene nove ploče u dijelu Ulice Ferhadija je u završnoj fazi

Popločavanje Ferhadije, Sarajevo

Popločavanje Ferhadije bi prema najavama trebalo početi krajem sedmice. Postavljanje ivičnjaka i izljevanje armirano-betonske podloge na kojoj će biti postavljene nove ploče u dijelu Ulice Ferhadija je u završnoj fazi. Trenutno se radi postavljanje ivičnjaka i betoniranje ploče na dijelu ulice između Katedrale i Štrosmajerove, gdje će prije betoniranja biti postavljena slivna rešetka dužine 40 metara. što jesu dodatni radovi, ali je ustanovljeno da je to najbolji način sprječavanja slijevanja vode s Trga ispred Katedrale prema Ferhadiji.

Projekat nastavka rekonstrukcije drugog dijela Ulice Ferhadija, od Ekonomskog fakulteta do Apoteke ‘Stari Grad’, kod Katedrale. Projekat podrazumijeva uklanjanje i odvoz postojećih ploča, izradu novog tampona, armirano-betonske podloge, slivnika i ivičnjaka, te ugradnju novih ploča od prirodnog granitnog kamena. Rekonstrukcijom je obuhvaćena i kompletna izmjena infrastrukture koja obuhvata vodovodne, plinske i telefonske instalacije, te izgradnja novih potrebnih priključaka za oborinsku kanalizaciju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *