Pape zvanično predstavljen kao novi selektor

Safet Sušić u SarajevuU Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine danas je održana prless konferencija na kojoj je i zvanično predstavljen Safet Sušić kao novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovački fudbalski as je u prvoj zvaničnoj izjavi izrazio zahvalnost za mjesto selektora i nadu u podršku javnosti. Iako je to bila njegova prva želja ipak je odbacio mogućnost da Blaž Slišković zauzme mjesto pomoćnog trenera.

“Već sam izjavio da bih za pomoćnika želio neko zvučno ime, a to je svakako Blaž Slišković. Pokušao sam da razgovaram sa njim, ali on nije odgovarao na pozive. Za mene je to dovoljan znak da nije zaniteresovan i da se trebamo okrenuti drugim rješenjima. Time je završena svaka priča o njegovom angažmanu.”, rekao je Sušić, pojasnivši kako će mu prvi pomoćnik najvjerovatnije biti Borče Sredojević.

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i hercegovine je naglasio kako vjeruje u dobre rezultate tokom kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ali i da će mu za to trebati mnogo više kvalitetnih igrača nego što je nastupalo u dosadašnjim utakmicama.

“Za odlazak na Evropsko prvenstvo moramo imati kvalitetnu ekipu sa najmanje 18 vrhunskih igrača. Mi to u ovom trenutku nemamo.”, izjavio je Sušić, naglašavajući da će u reprezentaciju pokušati vratiti igrače koji nisu nastupali u prethodnim kvalifikacijama, a posebno je istakao Hasana Salihamidžića i Sašu Papca.

“Mislim da Salihamidžić može još mnogo pružiti reprezentaciji. Razgovaraću s njim i pokušati ga vratiti u ekipu. Isti slučaj je i sa Papcem.”, rekao je Sušić, dodavši kako će već sredinom januara otputovati u Njemačku i Francusku, gdje će pratiti nastupe bosanskohercegovačkih reprezentativaca u Wolfsburgu, Hoffenheimu i Montpellieru.

Osim toga najavio je i posjetu klubovima koji nastupaju u domaćim ligama, a prisustvovaće i utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine kako bi se uvjerio u kvalitet igrača koji nastupaju u domaćem prvenstvu.

“Sigurno je da najkvalitetniji igrači nastupaju u evropskim klubovima ali je svakako moguće da se i u domaćim klubovima pojavi vanserijski igrač. Imam dovoljno vremena do početka kvalifikacija da se uvjerim u mogućnost svih potencijalnih reprezentativaca.”, zaključio je popularni Pape.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *