Par-nepar samo u slučaju uzbune

Iako se stanje kvaliteta zraka u gradu stabiliziralo, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša i dalje insistira da im nadležni iz Ministarstva saobraćaja, MUP-a KS i GRAS-a dostave konkretan i razrađen plan djelovanja za primjenu epizoda “Upozorenje” i “Uzbuna”, saznajemo od Zijade Krvavac, pomoćnice ministra.

Pala magla od pola Sarajeva (foto: Ajdin Husić)
Pala magla od pola Sarajeva (foto: Ajdin Husić)
Prema njenim riječima, ne treba zanemariti da smo još u zimskom periodu i da se vremenske prilike mogu brzo promijeniti.

“Zato želimo da svi budemo spremni za djelovanje u slučaju da bude potrebe za proglašavanje jedne od ove dvije epizode.”, kazala je Krvavac.

Ona objašnjava da se tražene mjere najviše odnose na saobraćaj, jer je bilo priprema za situaciju da se nastavio prekid u snabdijevanju plinom. Međutim, njihovo primjenjivanje ni u drugim uvjetima nije isključeno.

Tako, između ostalog, od MUP-a KS su zahtijevali razradu plana koji se odnosi na privremeno ograničenje upotrebe vozila po sistemu par-nepar. Kako nam je kazao Željko Klisara, viši inspektor u Sektoru uniformisane policije MUP-a, traženi plan su odmah po prijemu zahtjeva izradili i dostavili ministarstvu.

“Sistem par-nepar primjenjivao bi se samo u slučaju proglašavanja epizode “Uzbuna”. Zavisno od odluke Operativnog štaba, naizmjenično bi bilo zabranjeno kretanje vozila sa zadnjim parnim ili neparnim brojem registarskih tablica. Naša funkcija bi bila da kontroliramo poštivanje ove odluke.”, kazao je Klisara.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *