Partibrejkersi stižu u Sarajevo

U petak, 12. februara 2016. godine, u sarajevskom klubu CinemaSloga će biti održan dugo očekivani koncert beogradske rock-atrakcije PARTIBREJKERS.

Partibrejkers, Beograd
Partibrejkers: biti isti, poseban, slobodan i samo svoj

PARTIBREJKERS su sinonim za najkonzistentniji rock bend ovih prostora za koji se može reći da djeluje po vlastitom opjevanom načelu: biti isti, poseban, slobodan i samo svoj.
Jedan od temelja proslavljene jugoslovenske rock scene osamdesetih godina 20. vijeka, PARTIBREJKERS su ujedno muzička lektira onima koji su rođeni kada i njihove najpoznatije pjesme, čak i nakon trideset i tri godine oduševljava svojim neposrednim i moćnim rock zvukom te uvijek iskrenim nastupima, a zbog njihovih rock himni u prvim će se redovima naći različite generacije ljubitelja sirovog zvuka.

Partibrejkers: Hiljadu godina

PARTIBREJKERS su osnovali Zoran Kostić Cane i bubnjar Goran Bulatović Manza, 1982. godine. Ubrzo im se pridružuju gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Konstadinović Ljuba. Iste godine održavaju svoj prvi nastup u Dadovu kao predgrupa bendu The Fifties.
PARTIBREJKERS su svojevremenu u Zagrebu za tri dana održali pet koncerata. Tad ih je primjetio Johnny Štulić i ponudio se da im producira ploču. Svoj svoj prvi album snimaju nazvan Partibrejkers I snimaju 1985. godine. Taj album danas predstavlja jedan od najutjecajnijih debitantskih albuma ikad objavljenih na području nekadašnje Jugoslavije.

Partibrejkers: Mesečeva kći

Nakon kraćeg prekida, 1988. godine PARTIBREJKERS izdaju novi album, koji se trebao zvati Kobila i pastuv preljubnik ali je dizajner zaboravio staviti naslov na omot ploče, pa je album nazvan Partibrejkers II.

Partibrejkers: Kreni prema meni

Ponovo spremni za poštenu svirku, PARTIBREJKERS već 1989. godine snimaju treći album na kojem sarađuju sa Giletom iz Električnog Orgazma. Izdvajaju se kultne Kreni prema meni, Hipnotisana gomila, kao i Zemljotres, te Ono što pokušavam sad, zbog čega ovaj album označava definitivnu prekretnicu i proboj na široku jugoslavensku scenu, pa se svira velika turneja po cijeloj državi, tokom koje nekoliko puta nastupaju kao predgrupa Motorheadu.

Partibrejkers: Ledeno doba

Uslijedili su intenzivni nastupi u inostranstvu i objavljivanje albuma Kiselo i slatko, Ledeno doba, Gramzivost i pohlepa

Partibrejkers: Lobotomija

Nakon gotovo 5 godina stanke, PARTIBREJKERS 2007. godine objavljuju album Sloboda ili ništa,a tri godine kasnije (2010.) i drugi live album pod nazivom Krš i Lom, nastao na dva koncerta u klupskoj atmosferi beogradskog Doma omladine. OBjavljuju i biografiju benda pod nazivom Srce kuca tu je.

Partibrejkers: Sirotinjsko carstvo

PARTIBREJKERS u Sarajevo dolaze promovisati svoj posljednji studijski album Sirotinjsko Carstvo, koji je 2015. godine izdala beogradska kuća Odličan Hrčak.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *