Penali na novi način

izvođenje penalaSvetska fudbalska federacija, FIFA, odobrila je promjenu pravila o izvođenju penala na predstojećem Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Novo pravilo igračima ne dozvoljava zastajkivanje prije nego šutnu loptu tokom izvođenja jedanaesterca.

FIFA je pripremila i uvođenje novog pravila u sve svjetske fudbalske lige, a ono predviđa angažovanje većeg broja sudija na utakmicama. Ali nova pravila će biti primenjena samo ako to odobre i nacionalni fudbalski savezi članica FIFA.

Nova pravila o izvođenju penala će se primjenjivati od početka Svjetskog prvenstva (11. juna), a igrači koji budu zastajkivali prije upućivanja udarca sa bijele tačke će se smatrati krivim za nesportsko ponašanje. Sudija će ih nagraditi žutim kartonom, a ukoliko bude postignut pogodak iz penala, kazneni udarac će biti ponovljen. Ipak, pri izvođenju penala će biti dozvoljeno zastajkivanje igrača dok prilazi lopti a nije u poziciji za šut.

Što se tiče uveliko tražene tehnologije na stadionima, poput video snimaka na kojima bi se na licu mjesta moglo vidjeti šta se tačno dogodilo na terenu (a što se primjenjuje u npr. američkom fudbalu) FIFA ostaje nepokolebljiva i vjeruje da je “sudijska zadnja”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *