Pet zlata bh. kadeta i juniora na Balkanskom prvenstvu

Judo
Judo
Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila pet zlatnih medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore u džudou održanom u Kikindi.

Na takmičenju gdje je nastupilo više od 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske, najsjanija odličja osvojili su Larisa Cerić, Sabina Haračić, Dejana Komljenović, Stefan Majdov i Hadis Ramić iz Bosne i Hercegovine.

Ženska juniorska reprezentacija BiH je potvrdila prošlogodišnje rezultate osvojivši tri zlatne i četiri bronzane medalje, a ujedno je osvojila i prvo mjesto u sveukupnom plasmanu. Za ovu titulu za našu reprezentaciju najzaslužnije su Larisa Cerić, aktuelna juniorska prvakinja svijeta u kategoriji više od 78kg, Haračić Sabina dvostruka prvakinja Balkana za juniorke (do 70 kg) i Dejana Komljenović, višestruka juniorska u seniorska prvakinja BiH (do 48 kg), koje su osvojile prva mjesta.

Osvajanjem trećih mjesta uspjeh su upotpunile Selma Sejdinović (do 52 kg), Tanja Košarac (do 57 kg), Dragana Šiljegović (do 63 kg) i Borjana Ivić (do 78 kg).

U konkurenciji juniora naši reprezentativci su slabije prošli nego što je to očekivano. Najuspješniji je bio Ramiz Burdalić koji je u kategorji do 81 kg. osvojio drugo mjesto, a iza njega sa bronzanim medaljama ostali su Stefan Šiljegović (do 73 kg), Franjo Zadro (do 66 kg) i Ljubiša Milanović (do 90 kg).

U kadetskoj konkurenciji nasjupješniji su bili Stefan Majdov (do 73 kg) i Hadis Ramić (do 90 kg), koji su također osvojili prva mjesta.

Naša kadetkinja Nevena Todorović u finalnoj borbi (do 70 kg), zbog povrede nije mogla nastaviti borbu te se zadržala na drugom mjestu.

Treća mjesta kod kadeta I kadetkinja osvojili su Slavica Pavlović (do 40 kg), Saška Trkulja (do 48 kg), Ivana Rikalo (do 57 kg), Danijela Radoja (više od 70 kg), Robert Grebenar (do 50 kg) i Miloš Mijanović (do 81 kg).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u NekategorisanoOznačeno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *