Peticija za uvođenje vjeronauke u tržne centre

Uvedimo vjeronauku u tržne centre
Uvedimo vjeronauku u tržne centre
Centar za Šutnju i Trpnju je odlučio da na trenutak prestane šutiti i trpiti, te da se jasno i smiono suprostavi pošasti koja je na putu da nam ukine pravo na ispoljavanje svega što se ispoljiti ima i to svugdje i na svakom mjestu

Kako bismo se pridružili protivnicima odluke kantonalnog ministra Emira Suljagića kojom se jasno nipodaštava status vjeronauke u životima i glavicama mladih nedozrelih mališana u ovom kantonu, mi, grupa građana svjesnih pogubnosti odluke ministra Suljagića izražavamo jasan protest i tražimo da nam se prikljuće svi oni koji misle kao mi.

U svrhu protesta i nasušne promjene svijesti koja prijeti da eskalira u nešto što ovodemokratsko društvo neće i ne treba trpiti, Centar za Šutnju i Trpnju je pokrenuo peticiju za uvođenje vjeronauka u najpopularnije tranzicijske lokacije – tržne centre.

“Uvedimo vjeronauk u tržne centre i zaposlimo dostatan broj vjeroučitelja koji će od (obično) automatskih pokretnih vrata na ulazu u svaki tržni centar u Sarajevu i šire, dijeliti znanja i saznanja religijskog sadržaja, a kako bi i posjetioci ovih presudnih ustanova današnjice u svakom trenutku bili svjesni grijeha koje su na rubu da učine i time, možda i u neznanju, ne osvoje svoju ulaznicu u rajske bašte i dženetske vrtove.

Stanimo uz naše religijske autoritete, neupitno prateći njihovu sjajnu zvijezdu vodilju i pokažimo mračnim silama nevjerničkim da im to neće proći, i da se na ovim prostorima religija baštini već hiljadama godina, te da je uvijek i na svakom mjestu dobrodošla i sobom nosila samo mir i blagostanje, međusobno uvažavanje, bukadar tolerancije i pehare meda i mlijeka koji teku u potocima, posebno sarajevskim gradskim ulicama.

Ne dajmo da nam djeci otmu klečanje i molitvu. Založimo se za spas vjeronauke koju nam kane oteti i uvedimo je u sve pore društva te na lokacije za koje niko ne bi pomislio da ju je mnoguće uvesti. Krećemo s tržnim centrima, a niti nebo nam nije granica.”, kaže se u pozivu na potpisivanje peticije Centra za Šutnju i Trpnju.

Peticiju možete potpisati OVDJE

Link peticije: ipetitions.com/petition/vjeronauka

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Peticija za uvođenje vjeronauke u tržne centre”

  1. Ja stvarno neznam jel ovo sa peticijom neko zezanje??? Drage moje sarajlije, ako vas tako mogu nazvati, jer pravim sarajlijama smatram jos uvijek jugo-generaciju,ako je to sa peticijom za vjeronauku stvarno istina onda vam ni bog oh pardon ALAH nemoze vise pomoci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *