Petnaest godina sarajevske Disco Gripe

U svojoj petnaestoj godini izvođenja, prva ovogodišnja DISCO GRIPA će biti održana u petak, 20. januara 2017. godine od 21 sat u sarajevskom klubu MASH (Branilaca Sarajeva 20/1).

DJ Nodi, magnet za ljepši spol

Po prvi put u historiji planete Zemlja čuvena sarajevska DISCO GRIPA će biti održana u petak! Kao da to samo po sebi nije dovoljna senzacija pobrinuo se disko-protektor & selektor DJ NODI, koji će nadomak 15 rođendana svog prepoznatljivog urnebesa disko-zvuka, vratiti u obnovljeni MASH da, kako kaže: ‘posijemo novo sjeme ljubavi’.

U ime pomenute ljubavi, naš Nermin Čengić je u bespućima internetskog disko-ritma pronašao popularnog DJ Nodija iskoristivši priliku da razmijeni riječi koje život znače. U nastavku pročitajte šta je Nermin pitao popularnog sarajevskog disk-džokeja kao i šta je isti tom prilikom odgovorio.

Zdravo ti, Nodi! Gura l’ se?

Nodi: Ja se nigdje ne guram, to su glasine. Fino pitam, pa ako je kosmos za to – desi se.

Muzika je put do sreće?

Nodi: Sasvim sigurno. Ovima što je slušaju barem. A što se tiče ovih što je sviraju/prave, bude tu svega. Čak se neka i droga spominje, alkoholizam, samoubistva. A disco je najpozitivnija muzika koju znam. Niko nikad nije plakao u diskoteci uz litar votke. Ima ona pjesma, ali laže.

Da li se na nekoj od čuvenih Gripa pojavila veća perika od tvoje?

Nodi: Perika ne, ali bilo je prirodnih frizura koje su ozbiljno prijetile da ugroze moju veličinu. Naravno, bio sam ljudomoran.

Postoji li ijedan sveprihvaćeni muzički broj koji nikad nije sviran na Disco Gripi i, ako ne, zašto?

Nodi: Vjerovatno ne. Zapravo sigurno. Ja nisam takav DJ. Puštam uglavnom za raju a rjeđe za sebe, što mislim da bi trebali raditi svi klasični DJ-evi.

Disco Gripa MASH 15Y

Generacije su odrastale uz Disco Gripu, koja je, s tim u vezi ili bez ikakve veze s tim, mijenjala svoje lokacije izvođenja. Koja je tebi, kao disco-protektoru, najviše ležala?

Nodi: Pa lokacija nije bilo baš puno, jer ih i nema toliko u gradu. Sve se to može izbrojati na prste jedne ruke. Ultimativna je naravno legendarni Access. Da mi je ležala, baš i nije, jer su uslovi bili loši – WC daleko, a muzika se puštala i po 6-7 sati u komadu. Dok se probijem kroz gomilu obično bi pjesma iscurila ili bi zamolio najbližeg čovjeka kojeg poznajem da malo pripazi na miksetu i playere. Pa onda, gužva, vrućina, nikad dozvat konobara da donese piće, itd. Ali tu su bile najbolje Gripe ikad, i iako bi se jako izmaltretirao, bio sam sretan.

Od čega zavisi da li će biti proslavljeno dvadesetdvije (brojem: 22) godine Disco Gripe?

Nodi: Od toga hoće li to više ikoga zanimati. Već sam izgubio dodir sa stvarnošću šta to današnja omladina u dvadesetim godinama sluša. Doduše, disco niko ne sluša, niti ga mora slušati, to je jednostavno muzika uz koju se super pleše.

Hoće li biti vode na Disco Gripi?

Imamo čvrsta uvjeravanja iz Vodovoda da hoće. Ako ništa tu je flaširana sa šanka.

Juče, danas, sutra?
Nodi: Veni vidi vici.

Šta je smisao života?

Drago mi je da si me to pitao, jer sam uvijek želio da podjelim sa drugima svoje nalaze. Ne postoji jedan smisao. Moj smisao nije tvoj smisao. Recimo postojao je džingl na eFM radiju: ‘Smisao mog života biće da srušim Studentski radio, naprosto ni jednu paru da ne dobijete od mene ***em vam majku, idite se u ***ku materinu…’.

Hvala, Nodi!

Nodi: Volim i ja vas!

Vidimo se u petak, 20. januara 2017. godine od 21 sat na proslavi 15 godina DISCO GRIPE u sarajevskom klubu MASH (Branilaca Sarajeva 20/1).

razgovarao: Nermin Čengić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Nermin Čengić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *