Pijani policajac pretukao gosta kafića

Pretučeni mladić kaže da ga je u noći sa ponedjeljka na utorak pretukao pijani uniformisani policajac bez ikakvog razloga.

Marquee Sarajevo

Jedinica za profesionalne standarde MUP-a Kantona Sarajevo, poznatija kao Unutrašnja kontrola, pokrenula je jučer istragu protiv policajca Igora M., osumnjičenog da je prije nekoliko dana u kafiću Marquee u centru grada pretukao 33-godišnjeg Damira B.

Dragan Mioković, portparol sarajevske policije, kazao nam je da je protiv osumnjičenog policajca, koji nije bio na dužnosti u vrijeme incidenta, dostavljen izvještaj Tužilaštvu zbog nanošenja teških povreda, te da je on suspendovan do okončanja istrage.

Pretučeni mladić, inače profesionalni kamerman ispričao je da ga je pijani uniformisani policajac pretukao bez ikakvog razloga, a da se sve desilo u noći sa ponedjeljka na utorak.

“Oko 23 sata otišao sam u Marquee da se nađem s jednim pjevačem kako bismo dogovorili snimanje spota za jednu od njegovih pjesama. Sjeo sam za šank, a ubrzo su me za sto pozvali mladići iz Tešnja, koji su slavili rođendan, sa kojima sam pričao o mogućnosti neke poslovne saradnje. Tada je u kafić ušao policajac i sjeo sa mojim poznanikom Muhamedom i još jednom osobom koja je, mislim, suvlasnik kafića, a navodno se zove Husein. Policajac je, nakon nekoliko popijenih pića, počeo dobacivati i prozivati momke iz Tešnja da su homoseksualci koje treba ošišati, te sam ustao i zamolio Muhameda da se smire”, ispričao nam je Damir B.

Međutim, policajac je, kako tvrdi Damir B., prišao mu i bez puno priče udario ga glavom u nos, a onda nastavio divljački tući. U tome mu se pridružio i izvjesni Husein.

“Oborili su me na pod, udarali čim su stigli, a onda me bukvalno odvukli iza šanka i tamo nastavili tući. Taj Husein je govorio da će me ubiti, a svijest sam izgubio nekoliko puta. Njihovo divljanje je trajalo 20-ak minuta, nakon čega me konobar sklonio u toalet i tako spriječio da me dokrajče. Oko pola tri ujutro sam došao sebi, pa mi je konobar zovnuo taksi i na kraju sam prebačen u Klinički centar Koševo, gdje sam ostao nekoliko sati”, kaže pretučeni mladić.

Ljekari su mu konstatovali frakturu nosa, ruke, brojne povrede po tijelu, ali i glavi. Damir B. je poslije otišao u policiju, a nakon što je slučaj prijavljen i Unutrašnjoj kontroli, pozvan je na prepoznavanje napadača.

“Poredali su pet osoba obučenih u policijske uniforme i kazali mi da pokažem koji je od njih napadač. Tog policajaca ću uvijek pamtiti, bio je četvrti u redu i smiješio se na isti način kao i kada me udarao. Bio je nabijen, kratko ošišan, a falila su mu dva prednja zuba. Pokazao sam na njega i potvrdno odgovorio na pitanje da li sam siguran da je to prava osoba”, kazao nam je Damir B. i dodao da je kasnije doživio još nekoliko neugodnosti od pojedinih policajaca.

Naime, on je još jednom otišao u Policijsku stanicu Centar kako bi dao broj telefona svog poznanika Muhameda, koji je bio u kafiću za vrijeme napada. Tada ga je jedna policajka, kako kaže, počela vrijeđati i govoriti da je dobio šta je zaslužio.

“Van pameti je ovo sve što se desilo, ali ovo jednostavno nisam mogao prešutjeti, iako mi je taj policajac zaprijetio da nikom ništa ne govorim ili će me ubiti”, završio je Damir B.

Inače, od izvora bliskog sarajevskoj policiji saznajemo da je Igor M. poznat po nasilničkom ponašanju, te da je riječ o osobi kojoj nije mjesto u MUP-u Kantona Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *